Is je onderbroek nog intact zoals die van Saartje?

Saartje stopte vol enthousiasme haar onderbroek ondergronds. Weinig bemest, weinig gewoeld, een bloeiend divers grasland... Dat zou goed komen! Groot was dan ook de teleurstelling toen ze een quasi intact exemplaar uit de grond haalde. 
 

Onderbroek Saartje

Saartje, hoe ziet je onderbroek er uit na twee maanden?

Niet goed hé! Ze ziet er eigenlijk nog uit zoals toen ze de grond in ging en dat was net niet de bedoeling. Ze heeft enkele kleine gaatjes aan de achterkant en er zit wat zwarte aanslag op. Er is dus wel een beetje bodemleven dat zich met de onderbroek heeft bezig gehouden, maar zeker niet zoveel als je zou mogen verwachten na twee maanden ondergronds. 

Had je dit resultaat verwacht?

Neen, helemaal niet. Integendeel, ik deed de fameuze uitspraak 'van onderbroek naar een string van elastiekjes' en had eigenlijk verwacht om zo'n 'stringske' uit de grond te halen. De teleurstelling was dan ook groot! 

Welke stappen ga je ondernemen?

De onderbroek zat begraven in een stuk weiland, waar we eigenlijk geen grote plannen mee hebben. Het weidegras groeit en da's voorlopig voldoende. Mochten we hier wel nieuwe aanplantingen willen doen, zou ik een bodemanalyse overwegen alvorens grote kosten te doen. Misschien ga ik zelf toch al eens aan het testen met een doe-het-zelf testkit uit een tuincentrum, uit nieuwsgierigheid. Stiekem hoop ik dat het niet aan mijn bodem, maar aan de onderbroek ligt. Die was immers niet van 100% katoen, maar bevatte enkele procenten polyester. Wishfull thinking? :) 

Resultaat onderbroek Saartje