Tuintips van de Radio 2-lenteweek

Hoorde jij ons op de radio?

Samen met Radio 2 bemande Landelijke Gilden tijdens de eerste week van de paasvakantie een marktstandje. Tuinexperten en collega's van Landelijke Gilden haalden hun groene vingers boven en gaven passanten boeiende tuintips. Je kon hen op maandag in Zelzate, op dinsdag in Asse, woensdag in Wevelgem, donderdag in Genk en vrijdag in Aartselaar vinden. Of je hoorde ze tussen 10 en 12 uur op Radio 2 natuurlijk!

De tips die op de markt gegeven werden en de thema's die aan bod kwamen, vind je hieronder terug! 

Klimplant

Maandag = klimplanten

Maandag stonden we op de markt van Zelzate en hadden we het over klimplanten. 

Markt Asse

Dinsdag = waterdag

Op de markt van Asse vertelden we je op dinsdag hoe je kan omgaan met de waterhuishouding in je tuin. Eén van de tips: je planten minder water geven dankzij een pamper! 

tuinieren kinderen markt

Woensdag = kinderen koning

Op de markt van Wevelgem konden de kinderen aan de slag in de tuin! Lekker wroeten met onze handen in de aarde om een Chinees tuintje (of kaboutertuintje) te maken. Thuis verder tuinieren met de kinderen? Maak dan eens een vlindervoederstation!  

moestuin

Donderdag = moestuin

Do's en dont's in de moestuin? Die tips deelden we op donderdag uit op de markt in Genk! Zelf aan de slag in de tuin? Probeer dan eens je eigen plantgoed te kweken uit zaden, 't is makkelijker dan je denkt! 

brandnetelzalf

Vrijdag = onkruid

Ongewenst kruid, we hebben het liever niet in onze tuin. Maar wist je dat je ook heel nuttige dingen kunnen doen met dat kruid? Zo maakten we op vrijdag op de markt van Aartselaar een brandnetelzalfje!