Bezoek de mooiste tuinen van Vlaanderen en omstreken!

Merlevede Geert
Open Tuinen

Open tuinen 2022

Ontdek het aanbod tuinen die hun tuinpoort deze zomer openzetten voor het publiek. Het focusweekend waarop het merendeel van de tuinen wordt opengesteld is 25 en 26 juni. Heel wat tuinen hebben ook nog andere openingsdagen waardoor je van april tot september op tuinbezoek kan gaan. Dat wordt dus een zomer lang genieten ...

  • Klimaattuinen

    Ontdek tijdens het weekend deze klimaattuinen

  • Download onze schaduwbrochure

    Bekijk en download onze schaduwbrochure! Ga aan de slag in eigen tuin.

  • Rolwagen toegankelijk

    Bekijk onze selectie rolwagentoegankelijke tuinen!

kringloop

Landelijke Gilden en Vlaco slaan opnieuw handen in elkaar

Aandacht voor kringlooptuinieren tijdens Open tuinen

Landelijke Gilden en Vlaco hebben al een hele tijd een gemeenschappelijk doel: een waardevolle tuin inrichten en hierbij vooral ook gebruik maken van wat de tuin te bieden heeft. Ook tijdens Open tuinen 2022 zullen er een 20-tal kringloopdeskundigen klaarstaan om uit te leggen hoe je een waardevolle tuin kan inrichten met materialen die de tuin te bieden heeft. 

tuinkabouter

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan zeker even bij onze "Veel gestelde vragen". Wij maakten een selectie van de vragen die we de voorbije jaren het meeste ontvingen. Op deze manier hopen we je sneller te kunnen helpen. 

Toekomst gericht tuinieren

Maak jouw tuin futureproof!
Tuin Beaucarne

Open tuinen

Schrijf in!

Wie wil deelnemen aan Open tuinen, kan zich op elk ogenblik inschrijven. Omdat we het aanbod van opengestelde tuinen volledig online zetten, is er geen begrenzing door een einddatum. Nieuwe tuinen worden wel steeds bezocht door een lid van de stuurgroep Open tuinen. Na dit bezoek kan de tuin worden opgenomen in het aanbod. Wie aansluit bij Open tuinen krijgt bovendien een professionele ondersteuning van Landelijke Gilden.

Een initiatief van

Met de ondersteuning van

Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op met u.