Bezoek de mooiste tuinen van Vlaanderen en omstreken!

Karel en Mia.jpeg
Thema water 2024

Open tuinen 2024

thema water

Ontdek het aanbod tuinen die hun tuinpoort deze zomer openzetten voor het publiek. Onze focusdagen zijn zondag 26 mei, zaterdag 29 en zondag 30 juni en zondag 1 september. Heel wat tuinen hebben ook nog andere openingsdagen waardoor je van april tot september op tuinbezoek kan gaan. Dat wordt dus een zomer lang genieten ...

Tuin Herman Abé

Focusdata 2024

Open tuinen floreert !

Zondag 26 mei 2024

Zaterdag 29 en zondag 30 juni 2024

Zondag 1 september 2024

Tuin Beaucarne

Open tuinen

Schrijf in!

Wie wil deelnemen aan Open tuinen, kan zich op elk ogenblik inschrijven. Omdat we het aanbod van opengestelde tuinen volledig online zetten, is er geen begrenzing door een einddatum. Nieuwe tuinen worden wel steeds bezocht door een lid van de stuurgroep Open tuinen. Na dit bezoek kan de tuin worden opgenomen in het aanbod. Wie aansluit bij Open tuinen krijgt bovendien een professionele ondersteuning van Landelijke Gilden.

  • Rolwagen toegankelijk

    Bekijk onze selectie rolwagentoegankelijke tuinen!

  • Tuinen in thema!

    Een bloeiende tuin? Die start bij een boeiende bodem! In veel van onze Open tuinen kan je terecht bij de tuineigenaars voor een woordje uitleg over hun aanpak inzake de tuinbodem. Ontdek in welke tuinen het thema bodem aan bod komt!

  • Categorieën 2024

    Alle open tuinen zullen vanaf 2024 worden ingedeeld in hoofdcategorieën.  De bedoeling van deze indeling is om bezoekers nog meer te helpen in hun keuze tussen de honderden tuinen die deelnemen.

tuinkabouter

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan zeker even bij onze "Veel gestelde vragen". Wij maakten een selectie van de vragen die we de voorbije jaren het meeste ontvingen. Op deze manier hopen we je sneller te kunnen helpen. 

Toekomst gericht tuinieren

Maak jouw tuin futureproof!

Een initiatief van

Met de ondersteuning van

Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op met u.