Bezoek de mooiste tuinen van Vlaanderen en omstreken!

Merlevede Geert
Open Tuinen

Open tuinen 2023

thema bodem

Ontdek het aanbod tuinen die hun tuinpoort deze zomer openzetten voor het publiek. Het focusweekend waarop het merendeel van de tuinen wordt opengesteld is 24 en 25 juni. Heel wat tuinen hebben ook nog andere openingsdagen waardoor je van april tot september op tuinbezoek kan gaan. Dat wordt dus een zomer lang genieten ...

  • Win dankzij KBC!

    Zelf aan de slag in de tuin? Ter gelegenheid van Open tuinen geeft KBC 10 exemplaren van het boek De mooiste grassen voor de tuin weg! 

  • Rolwagen toegankelijk

    Bekijk onze selectie rolwagentoegankelijke tuinen!

  • Tuinen in thema!

    Een bloeiende tuin? Die start bij een boeiende bodem! In veel van onze Open tuinen kan je terecht bij de tuineigenaars voor een woordje uitleg over hun aanpak inzake de tuinbodem. Ontdek in welke tuinen het thema bodem aan bod komt!

kringloop

Landelijke Gilden en Vlaco slaan opnieuw handen in elkaar

De bodemprofessor aan het werk tijdens Open tuinen

Landelijke Gilden en Vlaco hebben al een hele tijd een gemeenschappelijk doel: een waardevolle tuin inrichten en hierbij vooral ook gebruik maken van wat de tuin te bieden heeft. Dit jaar zal Vlaco bodemprofessors inzetten  in een 20-tal Open tuinen. Zij gaan aan de hand van enkele simpele proefjes laten zien hoe je zelf meer kan te weten komen over de kwaliteit van jouw bodem. 

tuinkabouter

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan zeker even bij onze "Veel gestelde vragen". Wij maakten een selectie van de vragen die we de voorbije jaren het meeste ontvingen. Op deze manier hopen we je sneller te kunnen helpen. 

Toekomst gericht tuinieren

Maak jouw tuin futureproof!
Tuin Beaucarne

Open tuinen

Schrijf in!

Wie wil deelnemen aan Open tuinen, kan zich op elk ogenblik inschrijven. Omdat we het aanbod van opengestelde tuinen volledig online zetten, is er geen begrenzing door een einddatum. Nieuwe tuinen worden wel steeds bezocht door een lid van de stuurgroep Open tuinen. Na dit bezoek kan de tuin worden opgenomen in het aanbod. Wie aansluit bij Open tuinen krijgt bovendien een professionele ondersteuning van Landelijke Gilden.

Een initiatief van

Met de ondersteuning van

Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op met u.