Veel gestelde vragen Open tuinen

Veel gestelde vragen

 • Zijn de tuinen toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

  Niet alle tuinen zijn rolstoeltoegankelijk. Via de tuinfiche kan je per tuin nakijken of de tuin volledig, gedeeltelijk of niet toegankelijk is voor rolwagengebruikers. Je kan via de zoekcriteria de tuinen hierop ook filteren.

 • Wie krijgt korting op de eventueel gevraagde inkomgelden?

  Enkel leden van Landelijke Gilden krijgen 50% korting op het eventueel gevraagde toegangsgeld. De korting wordt toegekend op vertoon van de huidige lidkaart Landelijke Gilden.

 • Kan ik, behalve tijdens de in de kalender opgenomen data, ook op andere dagen op tuinbezoek?

  Heel wat tuineigenaars ontvangen bezoekers na afspraak. Meestal gaat het dan wel over groepen. Via de tuinfiches kan je nakijken of de tuin individueel of in groep ook nog na afspraak bezocht kan worden.

 • Kan elke tuin deelnemen aan Open tuinen van Landelijke Gilden?

  In principe kan elke tuin opgenomen worden in het aanbod. Er zal wel steeds een lid van het Open-tuinenteam langskomen om na te gaan of de tuin voldoende inspirerend is voor bezoekers. Dat kan zijn omwille van de mooie vormgeving, maar evengoed omwille van het didactische aspect of de originele insteek.

 • Wat zijn de openingsuren van Open tuinen?

  Het merendeel van de tuinen staat open van 10 tot 18 uur. Maar er zijn ook afwijkende uren, kijk dus steeds de fiche van de tuin die je wil bezoeken nog na.

 • Moet ik lid zijn van Landelijke Gilden om op tuinbezoek te gaan?

  Iedereen is welkom bij Open tuinen. Je moet dus geen lid zijn van Landelijke Gilden om op tuinbezoek te gaan, maar het is wel een voordeel als je het wel bent. Leden van Landelijke Gilden krijgen immers 50% korting op de inkomprijs.

 • Is reserveren verplicht?

  We willen Open tuinen zo veilig mogelijk organiseren en garanderen dat iedereen op een veilige manier de tuinen kan bezoeken. Wij vragen dan ook met aandrang om te reserveren. Zo kom je niet aan een tuin te staan die eventueel volzet is.

 • Betaal ik de toegangsbijdrage online of ter plaatste?

  Sommige tuinen vragen een kleine toegangsbijdrage voor het tuinbezoek. Deze betaal je ter plaatse. Je boekt jouw tijdslot online, arriveert bij aanvang van jouw tijdslot bij de tuin en betaalt daar een eventuele bijdrage. 

  Vaak krijg je voor jouw toegangsbijdrage iets in de plaats of gaat jouw bijdrage naar het goede doel! 

 • Hoe strikt is het gekozen tijdslot?

  We vragen je om het gereserveerde tijdslot te respecteren. Reserveerde je bijvoorbeeld van 15 tot 16 uur? Dan arriveer je best rond 15 uur aan de gekozen tuin. Van 15 tot 16 uur heb je voldoende tijd en ruimte om de gekozen tuin te bezoeken. Om 16 uur komt dan een nieuwe lading bezoekers die voor het volgende tijdslot hebben gereserveerd. 

 • Kan ik mijn tuinbezoek annuleren?

  Kan je de gekozen tuin toch niet bezoeken tijdens het gereserveerde tijdslot? Geef dan een seintje via info@landelijkegilden.be. Zo kunnen wij jouw tickets terug vrijgeven voor andere geïnteresseerde bezoekers. 

 • Kan ik op een ander moment gaan dan tijdens mijn gereserveerde tijdslot?

  Om de spreiding van bezoekers zoveel mogelijk te vrijwaren, willen we je vragen om je aan het opgegeven tijdslot te houden. Wil je toch echt graag op een ander moment de tuin bezoeken, dan boek je best nieuwe tickets voor een nieuw moment. 

  Geef een seintje via info@landelijkegilden.be over het tijdslot dat je dan niet gaat benutten, zo kunnen we die tickets terug vrijgeven voor andere geïnteresseerde bezoekers. 

 • Kan ik nog iemand extra meenemen?

  Gaat er nog een extra persoon mee op tuinbezoek? Reserveer ook voor deze persoon bijkomend een tijdslot op hetzelfde moment als jouw reservatie. Zo ben je zeker dat er voldoende capaciteit vrij is in de gekozen tuin. 

 • Waarom vind ik mijn gereserveerde tickets niet terug in mijn mailbox

  Na reservatie via het platform EventSquare krijg je een downloadlink naar de tickets in je mailbox. Niets ontvangen? Check zeker ook eens je SPAM-box!