Veel gestelde vragen Open tuinen

Veel gestelde vragen

 • Zijn de tuinen toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

  Niet alle tuinen zijn rolstoeltoegankelijk. Via de tuinfiche kan je per tuin nakijken of de tuin volledig, gedeeltelijk of niet toegankelijk is voor rolwagengebruikers. Je kan via de zoekcriteria de tuinen hierop ook filteren.

 • Wie krijgt korting op de eventueel gevraagde inkomgelden?

  Enkel leden van Landelijke Gilden krijgen 50% korting op het eventueel gevraagde toegangsgeld. De korting wordt toegekend op vertoon van de huidige lidkaart Landelijke Gilden.

 • Kan ik, behalve tijdens de in de kalender opgenomen data, ook op andere dagen op tuinbezoek?

  Heel wat tuineigenaars ontvangen bezoekers na afspraak. Meestal gaat het dan wel over groepen. Via de tuinfiches kan je nakijken of de tuin individueel of in groep ook nog na afspraak bezocht kan worden.

 • Kan elke tuin deelnemen aan Open tuinen van Landelijke Gilden?

  In principe kan elke tuin opgenomen worden in het aanbod. Er zal wel steeds een lid van het Open-tuinenteam langskomen om na te gaan of de tuin voldoende inspirerend is voor bezoekers. Dat kan zijn omwille van de mooie vormgeving, maar evengoed omwille van het didactische aspect of de originele insteek.

 • Wat zijn de openingsuren van Open tuinen?

  Het merendeel van de tuinen staat open van 10 tot 18 uur. Maar er zijn ook afwijkende uren, kijk dus steeds de fiche van de tuin die je wil bezoeken nog na.

 • Moet ik lid zijn van Landelijke Gilden om op tuinbezoek te gaan?

  Iedereen is welkom bij Open tuinen. Je moet dus geen lid zijn van Landelijke Gilden om op tuinbezoek te gaan, maar het is wel een voordeel als je het wel bent. Leden van Landelijke Gilden krijgen immers 50% korting op de inkomprijs.

 • Kan ik nog iemand extra meenemen?

  Gaat er nog een extra persoon mee op tuinbezoek? Zeker weten! Iedereen is welkom op Open tuinen van Landelijke Gilden.